top of page

Pride-ottelu 3.7.

Pride-ottelu: Puna-Mustat vs. Riihimäen Pallonlyöjät keskiviikkona 3.7. klo 18 Meilahden pesäpallostadionilla.


Pride-teemaisella ottelulla halutaan kunnioittaa ihmisten moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ovat merkittävä osa pesäpalloyhteisöä Suomessa, Helsingissä ja Puna-Mustissa. Tehtävänämme on luoda pesäpallosta jokaiselle yksilölle yhdenvertaisuutta sekä suuria tunteita näyttävä yhteisö, koska kansallislajimme pesäpallo on kaikkien yhteinen laji. 


Idea Pride-ottelusta sai alkunsa pelaajilta. Edustusjoukkueen pelaajan Veli-Matti Sigvartin mukaan ottelun järjestäminen on tärkeä signaali koko pesisyhteisölle; kaikki ihmiset hyväksytään sellaisina kuin he ovat.


– Pesäpallo on avoin ja turvallinen laji kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta, ja kaikki syrjivät rakenteet kuuluvat nyky-yhteiskunnassa historiaan. Pelaajille tällaisessa pelissä on hieno olla mukana, Sigvart kommentoi.


Ottelun avulla kerätään varoja Sateenkaariperheet ry:lle. Haastamme katsojat ja pesäpalloväen osallistumaan juoksuhaasteeseen ja lahjoittamaan yhden euron jokaisesta ottelussa syntyneestä juoksusta Sateenkaariperheiden Mobilepay-tilille. Lisäksi PuMu lahjoittaa yhden euron jokaisesta myydystä pääsylipusta Sateenkaariperheet ry:lle. Tarkemmat ohjeet lahjoitukseen saat ottelussa paikan päällä. Lisäksi tapahtumassa on mahdollista saada omaan pesäpallomailaan erkat sateenkaaren väreissä!


Sateenkaariperheet ry on lastensuojelu- ja perhejärjestö. Se on kontaktifoorumi sateenkaariperheiden lapsille ja vanhemmille sekä perhettä suunnitteleville ja vanhemmuudesta kiinnostuneille. Se tarjoaa myös vertaistukea ja toimii oikeuksien puolustajana, tiedonvälittäjänä, edunvalvojana sekä perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttajana. Sateenkaariperheet ry toimii valtakunnallisesti ja tekee yhteistyötä muiden perhe-, lastensuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöjen kanssa. Järjestö on Lastensuojelun Keskusliiton sekä Setan jäsen.


Puna-Mustat ry:n toimintaa ohjaavat tavoitteellisuus, yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus. PuMussa toimitaan yhdessä – riippumatta seurataustasta, sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, kansallisuudesta tai etnisyydestä. Syrjivä käytös ja vihapuhe eivät ole sallittua, ja erityisesti aikuiset osoittavat esimerkkiä ja opastavat junioreita tunnistamaan ja puuttumaan epäasialliseen käytökseen. Tavoite on luoda seuran ja joukkueen sisälle avoin ja turvallinen ilmapiiri, jossa kunnioitetaan jokaista omana itsenään.


Pesäpalloliiton vastuullisuusohjelmassa korostuvat turvallinen toimintaympäristö sekä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Pesäpallossa jokainen hyväksytään omana itsenään, jokainen voi ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan sekä epäonnistua, oppia virheistä ja yrittää uudelleen.  Pesäpalloliiton tavoitteena on tarjota urheilijoille turvallinen ympäristö, jossa ilo, onnistumiset ja hyvät ystävät ovat tärkeä osa harrastusta.


Nähdään kentällä punaisissa, mustissa ja kaikissa sateenkaaren väreissä!Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page