top of page

Pesiksen aloittaminen PuMussa

Tervetuloa pelaamaan pesistä – juniorijoukkueissa on aina tilaa! Puna-Mustilla on kaudella 2024 juniorijoukkueita G–D -junioreissa, joihin kaikkiin otetaan uusia pelaajia. Keväällä, kesällä ja syksyllä järjestettävät pesiskoulut on hyvä tapa aloittaa pesäpalloharrastus 7–11 -vuotiaille aloitteleville harrastajille. Löydät lisätietoa pesiskouluista täältä.

Puna-Mustissa on harrastajia seuraavissa ikäluokissa: 

 

Pesisliikkari 3–5 -vuotiaille

G-juniorit 2016–2018

F-juniorit 2014–2015

E-juniorit 2012–2013

D-juniorit 2010–2011

B-juniorit: 2007–2005

Aloituskerrat ja joukkuetoimintaan sitoutuminen

Joukkuetoimintaan ja harjoitteluun voi liittyä minä vuodenaikana tahansa kahden kokeilukerran kautta. Kaksi kokeilukertaa ovat siis pelaajalle maksuttomia ja tämän jälkeen pelaajan tulee sitoutua joukkueen toimintaan ja pyrkiä hankkimaan varusteet. Ota yhteyttä suoraan lapsen ikäkauden joukkueenjohtajaan tai allaolevaan sähköpostiosoitteeseen ja sovi tutustumisaika treeneihin. Kausimaksut / kuukausimaksut alkavat rullata liittymistä seuraavan kuukauden alusta alkaen.

Harrastaminen käytännössä

Harjoituksissa keskitytään lajitaitojen lisäksi kehonhallintaan, koordinaatioon sekä perusliikkumisen taitojen opetteluun, koska lapset ja nuoret kasvavat koko ajan. Harjoituksia on ikäluokasta riippuen 2-4 kertaa viikossa, marras-huhtikuussa sisätreenit ja touko-syyskuussa ulkotreenit, lokakuu on taukoa. G–D -ikäisillä on vuosittain viikonlopun kestävä alueleiri kesäkuussa lähialueella. G–C -ikäisillä heinäkuussa on valtakunnalliset pesisleirit, mutta muuten heinäkuussa on vapaampaa ja otteluohjelmassa pyritään pitämään taukoa. Harjoituksia järjestetään, mikäli on tarpeeksi osallistujia.

Pelisäännöt juniorijoukkueille

Peluutus, viestintä, joukkueiden toimintaperiaatteet, kiusaamiseen puuttuminen, eettinen ohjeistus sekä muut säännöt löytyvät täältä.

Harrastamisen kustannukset: jäsenmaksu, kuukausimaksu ja lisenssi

Seuran jäsenmaksu on 70 euroa kalenterivuodelta. Jäsenmaksu peritään, jos liityt joukkueeseen syyskuun loppuun mennessä. Jäsenmaksun maksaminen on edellytys seurassa pelaamiseen.

Joukkueen kuukausimaksu on noin 30-70 euroa. Kausimaksu peritään kuukausittain 11 kertaa vuodessa marraskuusta syyskuuhun. Joukkueet vastaavat omista budjeteistaan ja kuukausimaksua säädetään tarpeen mukaan kauden aikana. Kutsumme kaikki vanhemmat aktiivisesti mukaan toimintaan, jotta voimme pitää kustannukset maltillisina jatkossakin. Mikäli joukkueen varainhankinta on aktiivista, joukkue voi päättää vaikkapa satsata peliasuihin joukkueen kassasta. Kustannuksia juniorijoukkueissa kerryttävät:

  • Liikuntapaikkamaksut

  • Varustehankinnat (pallot, huoltolaukut, ym.)

  • Valmentajamaksu 15 eur / pelaaja (seuralla palkattu junioripäällikkö)

  • Sarjailmoittautumiset

  • Tuomarikulut

 

Pelaajalle tulee ostaa lisenssi kirjautumalla ja tunnistautumalla Suomisport.fi-palvelussa. Pesäpallon lisenssikausi on vuosittain 1.11.–31.10. Otteluihin ei voi osallistua ilman lisenssiä. Ensikertalainen voi hankkia huokeamman Tulokaslisenssin. Kesken talvikauden liittyvien tulee hankkia talvikauden Sporttiturva tai muuten osoittaa, että lapsella on harrastustoiminnan kattava vakuutus. Lisenssin verkko-osto näyttää vain ne lisenssit, jotka ovat kyseiselle henkilölle iän puolesta mahdollisia. Lisenssit lunastetaan sähköisesti lisenssikaupassa osoitteessa https://info.suomisport.fi/

Pesäpalloon tarvittavia varustehankintoja ovat maila, kypärä, räpylä, piikkarit sekä sisätossut talviharjoitteluun. Peleissä käytämme peliasua ja niitä tilataan yhteistilauksena muutamassa erässä vuoden aikana. Ennen kuin peliasu on saapunut, seuralta saa lainaksi käytettyjä peliasuja. Käytettyjä välineitä myydään esimerkiksi Facebook ryhmät: Puna-Mustat tavarapörssi sekä Pesiskirppis , Helsingin Sportti-divari ja Tori.fi. Mailan hankinnassa ja valinnassa sinua auttavat Karhun mailan valintaopas-taulukko sekä valmentajamme.

 

Lisäksi joukkueemme ilmoittautuvat kesäisin pesäpalloleireille, joiden kustannuksia ovat seuraavasti:

  • Valtakunnallinen leiri (kuusi päivää, heinäkuussa, hinta n. 200-250 eur)

  • Alueleiri (kolme päivää, kesäkuussa, hinta n. 140-160 eur)

Vanhempien tehtävät pelikauden aikana

 

Koko perhe voi osallistua pesisharrastukseen. Alle kouluikäisille sisaruksille on tarjolla Pesisliikkaritoimintaa ja koko perhe voi osallistua yhdessä Perhepesikseen. Lisäksi vanhemmille löytyy joukko tehtäviä pelikauden aikana. Joukkue ja pelitapahtumat tarvitsevat aina huoltajia, tuomareita, pelikirjureita, toimitsijoita, buffetinpitäjiä ja etenkin kannustusjoukkoja. Joukkueet palvelevat toisiaan ristiin tuomarivuoroissa. Joukkueen tuomarointi-, kirjuri-, tulostaulu-, pallohenkilö- ja buffavuorot jaetaan perheille keväällä. Vuoroja voi vaihtaa keskenään, mutta niistä ei voi vapautua esimerkiksi maksamalla, vaan kutsumme kaikki vanhemmat aktiivisesti mukaan toimintaan, jotta voimme pitää kustannukset järkevinä. Seura kouluttaa tuomari- ja kirjuritoimintaan kaikki halukkaat pelaajat ja pelaajien vanhemmat. Jos valmentaminen kiinnostaa, seura maksaa myös Pesäpalloliiton koulutukset (Juniorivalmentajanpolku I ja II sekä pelinjohtajakoulutus).

 

Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmalle

Puna-Mustat junioritoiminta pelisäännöt 

Puna-Mustat tavarapörssi -ryhmä Facebookissa

Tuomaritoiminta

 

Ota yhteyttä:

juniorit@pumu.fi

efe513_f4817449cc8a4ec49753f2d0fbe59252_mv2.webp
bottom of page