top of page

Puna-Mustien johtokunta vahvistuu kovan luokan osaajilla

Helsingin Puna-Mustien johtokuntaan valittiin muun muassa Bolt.Worksin co-founder Timo Hakkarainen ja pitkään finanssialan johtotehtävissä vaikuttanut Sameli Mäenpää.


Puna-Mustien kevätkokous valitsi huhtikuussa lisävahvistuksia seuran johtokuntaan. Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Timo Hakkarainen, Heli Karppinen, Juha Lankinen, Sameli Mäenpää ja Jaana Nissilä. Valittujen lisäksi johtokunnan advisoriksi liittyi Teemu Toiviainen.


"On upea huomata, kuinka viimeisten vuosien aikana tekemämme työ on huomattu ja miten uudet ihmiset haluavat hypätä mukaan rakentamaan seuraavaa kasvuloikkaa. Olemme edellisten johtoryhmien johdolla kasvattaneet seuran liikevaihdon parissa vuodessa 80 000 eurosta tämän vuoden budjetin mukaan 400 000 euroon. Uuden johtokunnan tehtävänä on jatkaa kehitystä samalla uralla tukemalla kukin seuraa omalla erityisosaamisellaan. Meitä kaikkia yhdistää palo kehittää stadilaista pesäpalloa", Puna-Mustien puheenjohtaja Juho Juhantalo sanoo.


"Timo, Sameli ja Teemu tuovat johtoryhmään kaivattua senioriteettiä ja kontakteja urheilumaailmaan, yrityspäättäjiin sekä yhteiskunnallisiin vaikuttajiin. Timon ja Bolt.worksin kädenjälki näkyy suomalaisessa urheilussa jo laajasti muun muassa Helsingin Bolt Arenan ja Joensuun Bolt Stadionin nimikkosponsorisopimusten myötä. Sameli on tehnyt vaikuttavan uran finanssimaailmassa ja kiihdyttää nyt sekä oman osakkuusyrityksensä Black Belt Consultingin kasvua että Puna-Mustien yritysmyyntiä. Teemu taasen on piinkovaa kokemusta sekä yritysmaailman että urheilun johtotehtävistä. Siviilissä Toiviainen johtaa Nokian globaalia valmistustoimintaa ja urheilun puolella hänet tunnetaan muun muassa sekä entisenä IPV:n johtokunnan jäsenenä että SaiPan entisenä omistajana", kertoo Juhantalo.


"Seuran jäsenet ovat varmasti jo huomanneet, miten Jaana on uudistanut viestintää nopeasti. Helin vahva kokemus taloushallinnosta antaa mahdollisuuden rakentaa seuran talouden pohjaa vakaasti. Juhan panos avustusten ja varainhankinnan kehittämisen parissa on avainasemassa laajan rahoituspohjan rakentamisessa", toteaa Juhantalo.


Aiemmista johtokunnan jäsenistä Veijo Kyösti, Matti Nylander, Kairit Tahvola ja Anna Virrantaus jättivät paikkansa johtokunnassa. PuMu kiittää Veijoa, Mattia, Kairitia ja Annaa seuran eteen tehdystä työstä! Kairit Tahvola jatkaa edelleen seuran tuomarivastaavana ja seuraikoni Matti Nylander auttaa taustalla edelleen monessa asiassa.


Kohti huippua - yhdessä


Puna-Mustien visio on olla Suomen suurin pesäpalloseura vuoteen 2030 mennessä ja pelata miesten Superpesistä Stadissa viimeistään vuonna 2027.


"Urheilullisesti tavoitteemme vuodelle 2024 on kirkas: nousu miesten Ykköspesikseen. Superpesis ja uusi stadion ovat tähtäimessä kesälle 2027", Juhantalo sanoo.


Miesten edustusjoukkue vahvistui merkittävästi uusien yhteistyökumppaneiden tuella. Erityisesti kaikkien aikojen lyöjätilaston kakkosnimen, Jere Dahlströmin, siirto seuraan on iso asia.


"Jere toi meille mukanaan kaivattua uskottavuutta ja valtakunnallista näkyvyyttä. Jatkamme seuran tasapainoista kehittämistä ja kutsummekin uudet yhteistyökumppanit, fanit ja muut tukijat mukaan auttamaan matkallamme kohti huippua", kertoo Juhantalo.


Pesäpallon olosuhteiden kehittäminen Helsingissä


Yksi koko seuran kannalta merkittävimmistä kehityskohdista on pesäpallon olosuhteet Helsingissä. Meilahden nykyinen pesäpallokenttä ei täytä Superpesiksen vaatimuksia.


"Olemme yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa aloittaneet työt Meilahden liikuntapuiston kehittämiseksi. Tänä syksynä kentän pinta uusitaan ja samalla kentän suunta vaihdetaan, jotta voimme edetä muiden olosuhteiden kehittämisessä", puheenjohtaja Juhantalo sanoo.


Meilahden liikuntapuiston yleissuunnitelma on hyväksytty vuonna 1994 ja se mahdollistaa stadionrakentamisen ilman asemakaavamuutoksia.


"Olemme katsomorakentamisen suhteen vasta ihan alussa ja tarvitsemme kaiken avun laajasti yhteiskunnallisten päättäjien, Helsingin kaupungin, yritysmaailman, urheiluvaikuttajien, stadionrakentamisen ammattilaisten, omien kannattajien, Meilahden asukkaiden, suomalaisten pesäpallopiirien ja monien muiden sidosryhmien parista", sanoo Juhantalo.


"Lähdemme nyt Timo Hakkaraisen johdolla rakentamaan realistista suunnitelmaa Superpesiksen edellytykset täyttävän stadionin rakentamiseksi keväällä 2027. Helsinki tarvitsee pesäpalloa ja pesäpallo Helsinkiä", Juhantalo jatkaa.


Johanneksenkentälle valmistunut hiekkatekonurmi on askel oikeaan suuntaan ja tuo PuMun ja pesiksen takaisin Helsingin sydämeen.


"PuMu ja pesäpallo näkyvät Johanneksenkentällä tänä kesänä useiden uusien avauksien muodossa", Juhantalo sanoo.Puna-Mustien miesten edustusjoukkueen kausi alkaa Meilahden pesäpallokentällä helatorstaina 9. toukokuuta kello 14 kotiottelulla Jokioisten Koetus junioreita vastaan. Ottelun avaa Maamme-laululla Kansallisoopperan oopperalaulaja Markus Nieminen.


Naisten edustusjoukkueen kausi alkaa keskiviikkona 8. toukokuuta kello 18, jolloin joukkue kohtaa Meikussa Hyvinkään Tahkon.


“Nousukausi alkaa! Koko seurassa on aina pesisliikkareista alkaen ja edustusjoukkueisiin päättyen hieno tekemisen meininki ja edessä on upea pesiskesä. PuMun brändi ja kulttuuri rakentuu askel askeleelta koko seuran yhteisin ponnistuksin. Nähdään kentällä!” kertoo Juhantalo lopuksi.


Terveisin

Puna-Mustat Ry

Johtokunta


Rooli Nimi & tausta

Puheenjohtaja: Juho Juhantalo, Toimialajohtaja, Google

Olosuhteet: Timo Hakkarainen, Co-Founder, Bolt.works

Yritysmyynti: Sameli Mäenpää, CEO, BlackBelts Consulting

Talous: Heli Karppinen, Accenture

Markkinointi: Juuso Kemi, CEO, Staart Oy

Miesten edustus: Juha Rinta-Rahko, Plastcenter Nordic

Viestintä & tapahtumat: Jaana Nissilä, Fysioterapeutti, Fysios Mehiläinen

Strategia: Matti Lindholm, Myynti- ja markkinointijohtaja, KooKoo

Avustukset: Juha Lankinen, Nordea Bank Oyj

Valmennus ja liittoyhteistyö, vpj: Mauri Tunkelo, Kilpailutoiminnan koordinaattori, Pesäpalloliitto ry

Johtokunnan advisor: Teemu Toiviainen, Vice President, Nokia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page