Tulevat ottelut

Ei tapahtumia

Haku

Kirjaudu
Alajärvi – Puna-Mustat 0 – 2 (1-2, 3-4)

 

Puna-Mustien koboltinkova sarjaohjelman loppu piti sisällään retken legendaariselle Kitron pesäpallostadionille Alajärvelle, jossa kotijoukkue oli ottanut kauden edellisistä yhdeksästä kotiottelustaan 24 pistettä ja Ankkureilla oli alla seitsemän peräjälkeen otetun 2-0 – kotivoiton putki. Pieni raportti, ollos hyvä.

 

 

 

Olosuhteet olivat kosteanpuoleiset, sillä jo lämmittelyssä vettä tuli tasaiseen tahtiin. Sade ei ollut mikään kaatosade, mutta lyönnit sirvahtelivat varsinkin ottelun alussa puolin ja toisin ja mailojen pitäminen kuivana oli mahdoton homma. Aloitimme ottelun sisällä, mutta ensimmäisessä vuorossa takatilanteenkin tekeminen osoittautui liian vaikeaksi. Ulkona alkoi puolustustaistelu, kun Alajärvi loi palottoman ajon ja tämän jälkeen erityisesti kolmikko Linnaluoma-Mäntylä-Salmi pääsi pallosateeseen. Niukat palot kotipesään seurasivat toisiaan ja avausvuoro pysyi juoksuttomana. Toisessa vuorossa Jarkko Pesola saatiin kuljetettua kolmoselle ja lyömään astui Jarno Kokko. Ankkurit käänsivät Kokolle ns. ”Tahko-kuvion”, jossa lähin mies on ykköspesän vieressä ja välilyöntien tilat ovat joko kolmospesän takana kumurana tai kakkoskopparin edessä. Äiteen lihapadoilta Kuortaneelta suoraan Alajärvelle tullut Kokko valitsi ensimmäisen vaihtoehdon ja Pesola kipaisi avausjuoksun, 0-1. Linnaluoman, Henri Häkkilän ja vahvan ulkopelin pelanneen Valtteri Virtasen tehtyä tarvittavat palot iskivät salmiakkipaitaiset miehemme jälleen. Kokon välilyöntiyritys luiskahti mailan reunasta jääden pyörimään etukentälle täydellisen mittaisena vartena, eikä Pesolaa tarvinnut houkutella kotipesän turvaan kahta kertaa. 0-2. Kypsään 33 vuoden ikään eilen varttunut henkisesti 20-vuotias Kokko tosin tulee väittämään loppuikänsä, että yritti sitä lyöntiä. Onnea vaan Jarnolle. Vahvan pelin pelannut isäntien kärki Markus Salmenautio rakensi kolmostilanteen ja paukausi seuraavalla lyönnillään pallon keskelle taakse, jolloin isäntien kavennus syntyi, 1-2. Viimeisen tasoittavalle lähdettiin näistä lukemista ja Ankkureiden saatua aikaan palottoman ajon, moni olisi ollut valmis lyömään vetoa kotijoukkueen puolesta. Linnaluoma ja kopparina esiintynyt Matti Nylander näyttivät, ettei räpylä tutise tiukassa paikassa ja jakson päätti todellisella haamusuorituksella Petteri Salmi. Merkattu lyönti näytti painuvan läpi kakkossaumasta, mutta ”Malkin” kurotti pallon hanskaansa ja heitti liukkaan pallon pyörähtämällä suoraan kotipesässä kurottaneen Häkkilän räpylään. Tilanteesta syntyi 20 sentin palo kotipesään ja jakso oli paketissa.

 

Tauolla paitsi kuivateltiin kamoja, myös vaihdettiin tuomariston suostumuksella peliasua punaisesta mustaan = kuivaan. Alajärvi siirtyi lyöjätilaston voitosta taistelevan Tomi Lehesvuoren saumalyönnillä 1-0 – johtoon, johon Kokko vastasi lyömällä lyhyellä Pesolan jälleen kotiin, 1-1. Lehesvuori antoi mailansa puhua koko noin kolmemetrisen vartensa mitalta ja painoi pallon väliin, 2-1. Toisen tasoittavalla tapahtui sitten jakson ratkaisu. Kokko laittoi kuulan kakkospuolelle väliin ja Nylander kotiutui tasoitusjuoksun arvoisesti. Kakkoskoppari lähti hakemaan Kokosta paloa ykköseltä ja tästä eteenpäin pyydän lukijaa laittamaan taustalle soimaan sirkusmusiikkia. Heitto meni yli ykköseltä ja juuri kun ehdin hengähtää helpotuksesta, ettei paloa syntynyt, katsoin että pallo pysähtyi katsomon reunaan ja sivusilmällä näin että kaikkien ”EIEIEIEIEIEIEIEI!!!!!!” – huudoista huolimatta Salmi näki tilaisuutensa tulleen ja jatkoi samalla vauhdilla kolmoselta kotiin. Kun 80 kiloa trimmattua sipoolaislähtöistä lihaa kaartoi kulmalipulle, mielessä kävi että tuohon saattaa vaikka onnistua. Tämän huomasi myös palloa hakenut kotijoukkueen pelaaja, jonka heitto märältä nurmelta meni ohi kotipesästä kaaren puolelta eli takaa. Karhun kuula lähti kiertämään katsomon reunaa ja alun perin ykköseltä matkaan lähtenyt Valtteri Virtanen oli seuraava sankaritekojen yrittäjä. Lievästi lipulle kangistuen ”Waldo” kuitenkin taittoi matkaa kohti kotia, johon olisi syntynyt tiukka tilanne jos kotipesään olisi ehtinyt joku ottamaan lukkarin heittoa kiinni. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan tilanne oli tämän tivolin jälkeen meille 2-4. Lisäjuoksuja ei syntynyt ja kolmannen aloittavalla Lehesvuori sivalsi jälleen, tilanne 3-4. Kolmannen tasoittavamme sisälsi pari takatilannetta, mutta lisäpinnat jäivät tekemättä ja neljännen alkuun lähdettiin puolustamaan. Linnaluoma poltti kakkospussista kotiin, ensimmäinen palo. Nylanderin eteen lyötiin väliin ja mailamies tiputti talikon alas. Pallo saapui kotipesään ilmassa ja tilanteesta syntyi noin neljän metrin palo. Ankkureiden viimeinen rynnistys alkoi, kun eräs sarjan röyhkeimmistä etenijöistä, etenijäjokeri Juha-Matti Jaatinen meni tyhjälle kentälle. Ottelu kuitenkin päättyi, kun eräs maamme röyhkeimmistä ihmisistä, lukkari Henri Häkkilä irrotti Jaatisen väärällä ykköseltä. Kun tuomari vislasi ensin kaksi lyhyttä ja sitten kolme pitkää, tunne maistui puolikuivalta, viipyilevältä, ehkä hieman marjaisalta ja voitokkaalta. Kun Ankkurit edellisen kerran hävisi runkosarjassa kotonaan 0-2, elettiin vuotta 2009 ja vierailijajoukkue Jyväskylän Kirin ykkösvahtina hääräsi Mikko "Hippi" Mäntylä. Hipin syytä siis kaikki taas kerran.

 

Tässä vaiheessa voidaan meidänkin puoleltamme mainita, että ottelu oli vähään aikaan viimeinen kun Mikko Linnaluoma nähdään Puna-Mustien riveissä. Torstaina tapahtuneen Olli Lehtolan loukkaantumisen seurauksena ”Lintsille” tarjottiin mahdollisuutta mennä pelaamaan pudotuspelejä Tahkon riveissä ja mies otti haasteen vastaan.

 

-MP-