Tulevat ottelut

Ei tapahtumia

Haku

Kirjaudu
Puna-Mustaa pakinaa: Kotkan halliturnauksen ennakko
Viimeksi päivitetty 04.02.2011 09:14

Puna-Mustien miesten edustusjoukkueen harjoituskausi katkaistaan tulevana sunnuntaina Kotkassa, kun Ruonalan hallissa pelataan kuuden joukkueen turnaus jossa vastaamme asettuvat Kouvolan Pallonlyöjien nuori reservimiehistö sekä Ulvilan Pesä-Veikot joka meidän tapaamme pelaa tulevana kesänä miesten ykköspesiksessä. Seuraavassa muutamia päivityksiä joukkueemme tilanteeseen.

Harjoituskausi on sujunut syystalven osalta aktiivisissa merkeissä. Yhteisiä harjoituksia on ollut viikoittain 3-6 jonka lisäksi ohjelmassa on ollut voimaharjoittelua pienryhmissä. Lajiharjoittelun osalta painopisteemme on ollut varmasti montaa muuta ryhmää enemmän sisäpelin puolella. Taustalla on osittain käytössämme oleva avara, valoisa ja lämmin halli jossa voimme hioa jokaisen pelipaikkakohtaisia suorituksia ulkopelissä ja osittain harjoittelun rytmityksen vaihtaminen siitä, mihin suurin osa joukkueestamme on tottunut. Ajoittain järjestettävissä "perinteisissä" ulkopeliharjoitteissa eli erilaisissa drilleissä on ollut nähtävissä, että taustat siellä puolella ovat olemassa ja treenaamista ollaan viety enemmän pelipaikkakohtaiseen suuntaan. Olemme tehneet ulkopelisuorituksista huomattavan suuren osan lyönnistä suoritettuina ja tätä kautta lyöjäjokerimme Kokko&Helin sekä kopparikaksikko Pellikka&Pesola ovat saaneet myös paljon lyöntitoistoja. Tukiharjoittelupuolella painopiste oli syyskaudella lihaskestävyyden kehittämisessä, jotta kroppa kykenisi ottamaan vastaan suuremmillakin kuormilla tapahtuvaa voimatreeniä. Tässä ollaan tuoreiden testitulosten perusteella menty oikeaan suuntaan, sillä vaikkapa rinnallevedossa ollaan noustu suurimmilta osin oikealle sataluvulle. Myös kuminauha- ja kahvakuulaharjoitteet ovat kuuluneet osaksi harjoitteluamme, kun taas kehonrakennusliikkeet olemme jättäneet Hietaniemen uimarannalle kesällä tavoitteleville.

Pelaajapuolella tilanteemme on pelaajamäärän osalta hyvä. Viime vuosina tutuiksi tulleista pelaajista Justus Uusi-Kyyny on siirtymässä takaisin kotiseudulle Kainuuseen siviilitöiden perässä eikä Justusta nähdä tästä syystä Kotkassa. Tuomas Kaukosen kiireet opintojen ja töiden yhdistämisessä ovat rajoittaneet harjoittelua ja kevättä kohti nähdään, mikä miehen rooli kesällä tulee olemaan. Kotkassa annamme kuitenkin mahdollisuuden niille, jotka syyskaudella ovat aktiivisimmin harjoitelleet. Loukkaantumispuolella Heikki Matikaisen vamma lonkan koukistajan ja lähentäjän alueella estää Hessua osallistumasta hallipeleihin ja myös Lauri Helinin hyppääjän polvi vaatii parantelua. Pieniä lihasvammoja on lähinnä kovan harjoittelun myötä nähty, mutta poissaolijoita ei tämän johdosta ole. Mikko Linnaluoman syksyllä leikattu polvi sekä myös syystalvella puhdistettu räpyläkäden ranne vaativat vielä aikaa tullakseen pelikuntoon, mutta mies on nähty harjoituksissa jo useampaan kertaan tekemässä niin nopeus- kuin lajiharjoitteitakin. Jarkko Pesolalla on puolestaan ollut päällä keuhkoputken tulehdus antibioottikuurin kera ja "Palsolan" osallistuminen turnaukseen selviää viimeisinä päivinä ennen turnausta.

Kapteenisto valittiin ilman, että joukkueen täytyi tänäkään vuonna tietää vaaleista mitään. Kapteeniksi valittiin ikuisella sopimuksella Matti Nylander ja varakapteeneiksi Matti Pellikka sekä Mikko Mäntylä.

Olemme keskustelleet Hyvinkään Tahkon kanssa heidän nuoria pelaajiaan koskevasta farmisopimuksesta. Asiasta on suullisesti sovittu ja tämän johdosta Hyvinkään Superpesisjoukkueen mukana harjoitelleista nuorista pelaajista mukaan Kotkaan lähtee peräti viisi pelaajaa joiden tekemistä seurataan mielenkiinnolla. Mukana ovat Mika Linnaluoma, Teemu Nikkanen, Topi Koistinen, Valtteri Virtanen sekä Riku Hokkanen. Yhteensä kierrätämme turnauksessa 17-18 pelaajaa joten tuntumaa on luvassa mahdollisimman monelle. Lukkarit pelaavat pelin mieheen ja Kouvolan pääsarjamiehistön mukana Jyväskylän Kiriä vastaan lupaavia otteita esittänyt Joni Aalto pelaa peleistä jälkimmäisen.

Itse turnauksessa keskeisimmät kehityskohteet ovat sekä taktisella että ajatusmaailmaan liittyvällä puolella. Haluan joukkueen olevan yleisilmeeltään urheilullinen ja yhtenäinen kaikessa tekemisessään myös pelitilanteessa sekä haluavan voittaa ensimmäisestä ottelusta saakka. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos haluaa harjoitella eri tilanteita eikä laittaa painoarvoa sille kuinka pelissä käy, voi jäädä omaan halliin treenaamaan sillä sitä saamme tehdä viikoittain. Menemme nyt ja kesällä kentälle sekä nauttimaan että tekemään asioita joukkueen menestymisen eteen. Vastustaja on nyt ja kesällä välttämätön este meidän ja meille kuuluvien pisteiden välissä. Alustavat kokoonpanot sunnuntaille ovat seuraavat:

 

KPL 2 – PuMu klo 9.45
1. Mauri Tunkelo s
2. Riku Hokkanen / Topi Koistinen 2p
3. Mikko Mäntylä 1v
4. Petteri Salmi 2v
5. Kalle Airaksinen L
6. Matti Pellikka 3k (c)
7. Valtteri Virtanen 3p
8. Teemu Nikkanen 2k
9. Henri Häkkilä 3v
10. Jarno Kokko
11. Toni Luostarinen / Jarkko Pesola
12. Hokkanen/Koistinen

 

PuMu – UPV klo 13.15

1. Mika Linnaluoma 3v
2. Topi Koistinen 3p
3. Joni Aalto L
4. Matti Pellikka 3k
5. Teemu Nikkanen 2k
6. Tuomo Allinen s
7. Salmi/Hokkanen 2v
8. Mikko Mäntylä 1v
9. Matti Nylander 2p (c)
10. Kokko
11. Tunkelo
12. Luostarinen/Pesola

 

-MP-