Tulevat ottelut

Ei tapahtumia

Haku

Kirjaudu
Kausi 1948
Viimeksi päivitetty 05.04.2011 16:37
Hukkataival päättyy

Arvo-ottelu pelaaja Lauri Ritvola jätti seura ja lähti Tampereen Pyrintöön. Takakenttämies Pekka Uosukainen siirtyi myös Hämeeseen. Lääkäri Rainer Nuutinen lähti erikoistumaan Kuopioon. Aimo Jokinen ja Hannu Köri olivat myös poissa. Tuoreita voimia olivat Erkki Kivelä ja Issu Stromer sekä Pentti Perhola Järvenpään Palosta. 3-varavahti Lauri Parkkinen valmistautui kauteen voittamalla Sant Moritzin olympialaisissa pikaluistelussa hopeaa 10 000 metrillä.

Hukat löi 14 – 4 Helsingin Pallonlyöjät Mailakilpailujen karsinnoissa, mutta varsinaisissa kisoissa tuli mestaruussarjajoukkueita vastaan vain tappioita.

Uusi sarjataso aloitettiin tasapelillä vieraissa Harvialan Paukkua vastaan. Ratkaisevaksi nousi 11 – 8 vierastappio kärkikamppailussa Tampereen Pyrintöä vastaan. Voitto tässä pelissä oli tuonut ratkaisevat pisteet ja harmittava toinen sija olisi tuonut lohkovoiton ja mestaruussarjan karsintapaikan.

Erkki Heikkilä valittiin Idän joukkueen vaihtopelaajaksi Töölön pallokentällä pelattuun arvo-otteluun. Itä-Länsi ottelun yhteydessä Kallion kentällä järjestetyissä pesäpallojoukkueiden 4 x 200 metrin pikaviestikilpailuissa Hukat sijoittui hienosti kolmanneksi.

Veijo Holopainen ja Kaija Talpio kuuluivat SVUL:n piirin pesäpallojaostoon. Piirin joukkueeseen valittiin 1-vahdiksi Nils Hagman, 2-vahdiksi Pentti Perhola ja 2-varavahdiksi Erkki Heikkilä. Reservijoukkue pelasi maakuntasarjassa. Kaksi naisten joukkuetta osallistui piirin sarjoihin.

Pesäpalloilijoiden asema Hukissa vaikeutui syksyllä 1948. Seuraavana vuonna otettiinkin  Puna-Mustien kunniakas nimi jälleen käyttöön. Hukkien taival jatkui jalka- ja jääpallopalloiluseurana vuoteen 1950 asti, jolloin Hukat ja Viipurin Sudet yhdistyivät. Muutamat pesäpalloilijat pelasivat talvella jääpalloa Hukkien riveissä. Jääpallo oli viipurilaisten paraatilaji ja sotia ennen oli monia pelaajia jotka olivat sekä hyviä pesä- että jääpalloilijoita. Hukissa näitä jääpallon maaottelumiehiä olivat Lauri Ritvola ja Sulo Kirsi. Värikäs Ripa Lamppu kuului myös Hukkien jääpallomiehistöön.

 

1947_Hukat
Hukkien pikaviestijoukkue. Vasemmalta Erkki Kivelä, Risto Lamppu, Erkki Heikkilä ja Nils Hagman. Joukkue osallistui vuonna 1947 Lahdessa Itä-Länsi -ottelun yhteydessä järjestettyyn pesäpallojoukkueiden 4 x 200 metrin viestijuoksuun. Joukkue pääsi loppukilpailuun ja sijoittui siinä kuudenneksi ajalla 1.37,8. Kilpailun voitti toinen helsinkiläisseura Pitäjämäen Vire ajalla 1.36,7. Vuonna 1948 Hukkien sijoitus parani, kun viestijoukkue oli kolmas.

 

Tilastot