Tulevat ottelut

Ei tapahtumia

Haku

Kirjaudu
Kausi 1947
Viimeksi päivitetty 05.04.2011 16:31
Naisille Suurkisamestaruus

Kauden parasta oli Hukkien naisten joukkueen mestauus SVUL:n Suurkisoissa. Miehille paha menetys oli kun juonikas lukkari Lauri Salminen muutti Kemiin ja Veitsiluodon Vastukseen. Karjalaisia paluumuuttajia olivat luistelijana paremmin tunnettu Lauri "Lassi" Parkkinen. Hän voitti vuonna 1947 pikaluistelun maailmanmestaruuden Oslossa. Kiristä pääkaupunkkiin tuli entinen viipurilainen Veijo-Lassi "Veho" Holopainen. Uudeksi lukkariksi tuli Aimo Jokinen. Myös Hannu Köri oli uusi tulokas.

Hesperian kentällä pelatuissa Helsingin Mailakilpailuissa Hukat saivat luovuttaa kiertopalkintomailan Toijalalle. Turnauksessa saalina oli vain tasapeli suomensarjalaista Pallo-Tovereita vastaan.

Sarja alkoi hyvin, kun neljästä ensimmäisestä ottelusta voitettiin kolme. Ne jäivätkin ainoiksi pisteiksi sarjassa, jotka eivät riittäneet sarjapaikan uusimiseen. Lauri Ritvola valittiin Idän joukkueen 3-vahdiksi. Hän pelasikin hienon arvo-ottelun Lahdessa, kun Itä voitti ja Ritvola löi takaa keskeltä kunnarin kahden tavallisen edestä.

 

Hukat_-_Lahden_Koripalloilijat_naiset_1947_Suurkisat
Kiilassa ovat vuoden 1947 SVUL:n Suurkisojen naisten loppuottelujoukkueet Hesperian kentällä. Hukkien joukkue on vasemmalla ja Lahden Koripalloilijat oikealla. Hukkien pelaajat vasemmalta Sisko Talpio (Kunttu), Laura Natunen, Aune Karjalainen, Annikki Lamppu, tuntematon, Senni Haukiala, Kaija Talpio (Koskinen), Eva Ruohio (Hagman) ja Liisa Heiskanen.

 

Kauden paras saavutus koettiin naisten puolella, sillä Hukkien naisten joukkue voitti naisten sarjan SVUL:n ensimmäisissä Suurkisoissa. Kesä- ja heinäkuun vaihteessa Helsingissä pelattiin Suurkisojen pesäpallosarjoja 12 eri kentällä. Hukien naiset voittivat Suurkisamestaruuden, kun se tuhatlukuisen yleisön edessä tiukassa loppuottelussa kaatoi Lahden Koripalloilijat juoksuin 12 – 10. Naiset voittivat myös piirinmestaruuden, joka oikeutti paikkaan cup muotoiseen Suomen mestaruuskilpailuihin, joissa ei kuitenkaan menestytty.

Hukkilla oli 108 jäsentä, joista 28 oli naisia. Unto Savolainen kuului SVUL:n piirin pesäpallojaostoon.

 

Tilastot