Tulevat ottelut

Ei tapahtumia

Haku

Kirjaudu
Kausi 1945
Viimeksi päivitetty 05.04.2011 16:17
Hukat – lainaturkissa mestaruussarjaan

Sodan jälkeen jatkettiin toimintaa, mutta välineistä on pulaa. Puna-Mustien joukkueelta puuttuivat pelipaidat, kun Hukilta sellaiset löytyivät, jatkettiin pesäpallotoimintaa Hukkien nimissä. Hukkien puna-mustaa paitaa koristi tiukkailmeisen harmaan suden pää. Hukilla oli myös valmis organisaatio. Hukat oli viipurilaisten lähinnä Viipurin Palloseuran entisten jäsenten vuonna 1942 Helsingissä perustama urheiluseura. Hukat perustettiin jatkosodan aikana kun Viipurin Sudet siirtyivät takaisin vallattuun Viipuriin ja kun ei haluttu entisinä viipurilaisina siirtyä Helsinkiläisiin seuroihin. Hukat pelasivat jalkapalloa ja jääpalloa.

Hukkalauma koostui vanhoista viipurilaisista, vain monipuolinen urheilijalahjakkuus, Mikkelin Ajon kasvatti, Rainer Nuutinen oli muualta kuin Karjalasta. Kun Nuutinen epäili sitä miten savolainen sopeutuu uuteen joukkueeseen, niin joukkueen valmentaja Osmo Kupiainen neuvoi sanomaan vain "sie tai mie", niin sillä pärjää.

Helsingin Mailakilpailuja jatkettiin sotien jälkeen. Hukat pääsivät turnaukseen mukaan voittiamalla karsinnoissa Katajanokan Haukat ja Helsingin Pallonlyöjät. Toijalan Pallo-Veikot vei kiertopalkintomailan vuodeksi haltuunsa. Hukat oli hienosti kakkosena neljän joukkueen turnauksessa, joka pelattiin vasta kesäkuun puolivälissä.

Vuoden 1945 mestaruussarjan osallistuvat joukkueet ratkaistiin karsintasarjoissa. Näitä alkusarjoja oli neljä. Hukat olivat mukana läntisen alueen toisessa lohkossa. Hukat sijoittuivat viiden joukkueen yksinkertaisessa sarjassa kolmanneksi. Viimeisessä ratkaisevassa ottelussa hävittiin täpärästi Helsingin Pallonlyöjille 1 – 0. Tämä oli uusintaottelu, sillä Hukat teki protestin ottelusta HPL:ää vastaan, joka meni läpi. Tasapeli olisi varmistanut mestaruussarjapaikan.

Hukat saivat kuitenkin vielä mahdollisuuden kun kolmen karsintalohkon kolmoset ja Työväen Urheiluliiton Tampereen Kisa-Toverit pelasivat 14.-15.7. karsintaturnaukset Tampereella. Lisäksi turnauksen voittaja pelasi vielä karsintafinaalin Työväen Urheiluliiton joukkuetta vastaan, joka oli Helsingin Kullervo. Hukat voittivat karsintasarjan kaikki kolme ottelua, tiukin kamppailu käytiin Tampereen Pyrinnön kanssa joka voitettiin hyvä loppukirin ansiosta 3 – 4. Paikka mestaruussarjassa varmistui pitkän kaavan kautta, kun Kullervo voitettiin 6 – 1.

Suursarja alkoi vasta heinäkuun lopussa. Ottelu sujuivat hyvin, kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa tuli kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Ensimmäinen tappio tuli vasta yhdeksännessä ottelussa, kun Loimaan Palloilijat voittivat kotonaan 6 – 3. Hukat kaatoivat jopa sarjan voittajan Toijalan Pallo-Veikot juoksuin 16 – 8. Loppusijoitus oli neljäs, joka oli mainio uudelle seuralle ja joukkueelle.

Vaikka Hukkien kotipaikka Helsinki oli Lännen alueella, sen pelaajat edustivat arvo-otteluissa Itää Viipurin perinteiden mukaisesti. Niinpä Idän joukkueeseen Hukista valittiin lukkariksi Lauri Salminen, 1-vahdiksi Nils Hagman ja koppariksi Rainer Nuutinen.

 

Hukat_1945
Hukat vuonna 1945. Vasemmalta Unto Savolainen, 3-varavahti, Nisse Hagman, 3-vahti, Eero Huotari, koppari, Unto Liukkonen, polttaja, Rainer Nuutinen, 2-varavahti, Reino Pesonen, sieppari, Lauri Salminen, lukkari, Aimo Jokinen, 1-vahti, Pentti Toropainen, 2-vahti. Joukkueessa pelasivat myös Erkki Heikkilä, 1-vahti, Mauri Sorvali, 2-vahti, Georg Pauloff, koppari, Erkki Kivelä, Salovaara ja Häyhä.

 

Tilastot