Tulevat ottelut

Ei tapahtumia

Haku

Kirjaudu
PuMun miesten edustusjoukkueen pelaajatilanne
Viimeksi päivitetty 04.02.2011 09:13

Puna-Mustien miesten edustusjoukkueen pelaajatilanne tulevaa ykköspesiskautta varten alkaa hahmottua. Viime kauden joukkueesta kukaan ei ole siirtymässä muualle ja uusina niminä julkaistaan Jarno Kokon, Heikki Matikaisen sekä Kalle Airaksisen sopimukset. PuMu pyrkii ottamaan vastaan myös suomensarjapaikan ja hakemaan tätä kautta kokemusta nuorille pelaajille sekä pelituntumaa niille jotka mahdollisesti pelaavat kesän aikana myös ykköspesistä.

Jarno Kokko liittyy Puna-Mustiin Jokioisten Koetuksesta. Viime kaudella ykkössarjan lyöjätilastossa sijalle kahdeksan lukemilla 0+42 lyötyä 21 ottelussa sijoittunut Kokko saapuu PuMuun kehittymään ja menestymään. "Siirryin lyöjäjokeriksi viime kevättalvella ja opin hiljalleen kesän mittaan lisää siitä roolista. Haluan auttaa joukkuetta menestymään ja henkilökohtaisesti olen todella täynnä intoa tulevan kauden suhteen. Olen 32-vuotiaana elämäni kunnossa ja haluan saavuttaa pelaajana vielä paljon", Jarno toteaa.

PuMu:n pelinjohtajana jatkavaan Mikko Pirhoseen teki vaikutuksen Kokon suhtautuminen harjoitteluun ja urheiluun ylipäätään. "Nuorempana Jarnolla oli ilmeisesti hieman erilainen suhtautuminen omaan tekemiseensä mutta tänä syksynä keskusteluissa oli mukana todella määrätietoisesti ja ammattimaisesti omaan uraansa suhtautuva urheilija. Jarno todella halusi pelata meillä ja kun sekä seura että pelaaja haluavat tehdä lujasti töitä päästäkseen eteenpäin, puhuimme samaa kieltä heti alusta", Mikko toteaa.

18-vuotias Espoon Pesiksen kasvatti Lauri Helin jatkaa myös Puna-Mustien ringissä ja tavoittelee lyöjäjokerin paikkaa. "Latelle viime vuosi oli tärkeä oppivuosi ja ensi talvena on jälleen aika tehdä harppaus eteenpäin laadukkaan harjoittelun kautta. Uskon että Kokon läsnäolo auttaa myös Lauria kehittymään edelleen sillä potentiaalia molemmilla riittää pääsarjatasolle asti ja tilanteemme on tätä kautta mielestäni loistava. Lauri voi ikänsä puolesta pelata jokerina vielä kahta eri sarjaa joten tärkeää pelituntumaa saadaan tätä kautta riittävästi".

 

Heikki Matikainen pelasi päättyneellä kaudella Superpesistä Ulvilan Pesä-Veikkojen paidassa ykkösvahdin tontilla. Vantaalla opettajana työskentelevä Matikainen kuului Puna-Mustien harjoitteluvahvuuteen jo viime talvena ja nyt Heikki nähdään Puna-Mustassa pelipaidassa myös kesällä. "Hessun kanssa keskusteluja käytiin pitkin syksyä ja olen todella tyytyväinen Heikin löydettyä motivaation uran jatkumisen suhteen. Vaikka Matikaista pidetään erityisesti vahvana ulkopelaajana, uskon että myös kotiutusosastomme saa Hessun kautta vahvistusta. Alustavasti Heikkiä on kaavailtu linjapelaajaksi", Pirhonen kertoo.

 

PuMu:n oma kasvatti Kalle Airaksinen palaa seuraan. Viime kaudella Ulvilan Pesä-Veikkojen suomensarjajoukkueessa ja A-poikien Superpesisjoukkueessa syöttänyt Kalle palaa kasvattajaseuraansa selkeänä tavoitteenaan kehittyä kohti huippua. "Haluan kehittää itseäni ja olla valmis ottamaan ison roolin joukkueessa tulevina vuosina", Kalle toteaa. Airaksisen sopimus on mallia 1+1 vuotta. "Selkeä tavoitteemme on lähteä kauteen kahden lukkarin voimin ja neuvottelut lukkarikaksikon täydentämiseksi ovat käynnissä", Mikko Pirhonen toteaa.

 

Viime kauden lukkari Henri Häkkilä ei ole tehnyt päätöstä jatkostaan. "Henkka olisi tervetullut lisä joukkueeseen sillä Häkkilä olisi edelleen pelimies myös ulkokentällä". Muista viime kauden pelaajista jokerilyöjä Pasi Paakkinen on siirtymässä kakkospelinjohtajaksi.

Omista kasvateista harjoitusrinkiin nostetaan syksyn aikana vasta c-ikäiset Joonas Lindgren ja Samuli Ollikainen. "Koko toiminnan ydin on alueen omien pelaajien kehittäminen kohti lajin ehdotonta huippua. Helsinki tulee aina olemaan myös pesäpallossa sulatusuuni jossa kohtaavat eri taustoista tulevat pelaajat ja näen sen ehdottomana rikkautena jossa paikallisväri on tärkeä elementti. Nyt tarjoamme jokaiselle treeniryhmässä olevalle mahdollisuuden kehittää itseään urheilijana ja olla valmiina kantamaan vastuuta siinä vaiheessa kun mahdollisuus siihen tarjotaan. Esim. Petteri Salmelta odotan lopullista läpimurtoa ykkössarjatasolla ensi kesänä", Pirhonen toteaa.

 

Harjoitusrinkiin liittyvät myös Martti Kuusisto sekä Mikko Linnaluoma. Päättyneellä kaudella Superpesikseen nousseen Kankaanpään Mailan ykkösvahtina ja numerolla 2 pelannut 24-vuotias Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti Kuusisto on joukkueelle tuttu mies jo viime harjoituskaudelta. Martin pelaaminen Puna-Mustissa on kiinni motivaation löytymisestä pitkän kauden ja vuosikausia Helsingistä tapahtuneen raskaan reissaamisen jälkeen. Sopimusta röntgenhoitajaksi Helsingissä opiskelevan Kuusiston kanssa Puna-Mustilla ei siis vielä ole. Linnaluoman suhteen tilanne on se, että Espoon Leppävaarassa perheineen asustavan Mikon polvi on leikattu kuukausi sitten ja harjoittelun aloittaminen siirtyy myöhemmälle syystalveen.

"Niin Martin kuin Mikonkin kohdalla olen ollut erityisen tyytyväinen siitä että molemmat haluavat nähdä pääsarjatason joukkueen Helsingissä ja haluavat olla mukana auttamassa joukkuetta kohti tätä tavoitetta", Pirhonen paljastaa. "Tämä vaatii luonnollisesti sitä, että miehet ovat sekä fyysisesti että motivaation osalta täydessä iskussa. On mielestäni erittäin luontevaa että nämä asiat ottavat oman aikansa emmekä kiirehdi joukkueen rakentamisessa vaan käymme asiat läpi rauhassa samalla kun kuntoa pidetään yllä".

 

Neuvotteluissa ensi kauden suhteen on mainittujen pelaajien lisäksi mukana tällä hetkellä kolme pelaajaa. Kokonaisuutena Pirhonen näkee joukkueen rakentumisen olevan hyvällä mallilla. "Olemme aikataulussa ja työnteko kohti parempaa tulevaisuutta on koko ajan käynnissä. Taloudellisesti ykkössarja on pääkaupunkiseudulla raskas projekti ja tätä kautta pelaajabudjettimme on ensimmäisenä ykköspesisvuonna varmasti sarjan pienimpiä ellei pienin. Huippuluokan harjoitusolosuhteiden kautta pystymme kuitenkin tarjoamaan urheilullisesti korkealaatuisen paketin ja sen kehittäminen yhdessä talouden ja seuratoiminnan kokonaisuuden kanssa on avain pyrkimyksissämme pääsarjatasolle. Olemme olleet aktiivisia Meilahden olosuhteiden kehittämisen saralla syksyn aikana ja uskon että uskottava projekti edesauttaa näiden tavoitteiden eteenpäin viemistä".

Suomensarjapaikan ja tulevien pelaajasopimusten suhteen Pirhonen on varsin maltillisella linjalla. "Teemme koko ajan aktiivisesti töitä saadaksemme kokonaispaketin mahdollisimman vahvaksi mutta varmuudella asioista voi tiedottaa vasta myöhemmin. Kaikki nyt mukaan tulleet pelaajat ovat sellaisia jotka halusimme mukaan ja jotka haluavat pelata meillä joten odotan viikon päästä alkavaa harjoituskautta ja uskon että meillä on uutta tiedotettavaa melko piankin sen alettua", Mikko päättää.

 

Harjoitusryhmä 8.10.: Kalle Airaksinen, Arto Ala-Hannula, Olli Alanen, Tuomo Allinen, Jussi Arkoma, Urpo Hangasmaa, Lauri Helin, Arttu Kaukonen, Tuomas Kaukonen, Juho Kettunen, Jaakko Kivivuori, Juha Kivivuori, Jarno Kokko, Petri Koljonen, Martti Kuusisto, Joonas Lindgren, Mikko Linnaluoma, Toni Luostarinen, Heikki Matikainen, Mikko Mäntylä, Matti Nylander, Samuli Ollikainen, Jarkko Pesola, Petteri Salmi, Mauri Tunkelo, Justus Uusi-Kyyny, Jarkko Vainionpää.